t. +31 (0)24 3733349
sales@bluestoneasiatrading.com

van idee tot eindproduct

Het traject om van een klantidee tot een eindproduct te komen ziet er in het kort als volgt uit:

Een potentiële klant benadert ons met de vraag of we een idee of een reeds bestaand 2-D of 3-D ontwerp (meestal een bedrijfslogo) om kunnen zetten in een tastbare knuffel of premium. Wij overleggen via onze agent in China met onze vaste producenten wat de mogelijkheden zijn.

Wanneer dat mogelijk blijkt (en dat is vaker dan u denkt) doen we een ontwerpvoorstel en geven we tevens een prijsindicatie op basis van een minimale ordergrootte en/of op basis van gewenste aantallen.

Indien gewenst doen we tevens een voorstel voor een (stuks)verpakking voor uw product.

Wanneer het ontwerpvoorstel en de prijsindicatie uw goedkeuring krijgen gaan we ALTIJD eerst over tot de productie van een sample. Dit doen we om voorafgaand aan de uiteindelijke productie duidelijk te kunnen communiceren hoe het eindproduct eruit zal gaan zien en derhalve om teleurstellingen en discussies achteraf te voorkomen. Soms zullen na het tonen van het sample nog enkele wijzigingen doorgevoerd moeten worden. Let wel, in tegenstelling tot andere leveranciers die soms meerdere kwaliteitsniveaus aanbieden leveren wij enkel premium kwaliteit. Dit vertaald zich uiteraard in de prijs, maar mindere kwaliteit tegen een lagere prijs willen wij simpelweg niet leveren. De definitieve prijs wordt na goedkeuring van het sample berekend maar is in 95% van de gevallen gelijk aan de eerder afgegeven prijsindicatie. Een verschil tussen richtprijs en uiteindelijke prijs wordt eigenlijk altijd veroorzaakt door tussentijdse wijzigingen in het ontwerp.

Het sample en de definitieve prijs zijn akkoord bevonden en na aanbetaling van 50% van de factuursom wordt de productie opgestart.

Voorafgaand, tijdens en na het productieproces worden door onze agent controles uitgevoerd om de kwaliteit van de gebruikte materialen en de kwaliteit van arbeid te waarborgen. Tevens wordt er door een onafhankelijk instituut een keuring uitgevoerd volgens EN71 1.2.3 richtlijnen. Na goedkeuring wordt hiervan een officieel rapport opgemaakt en krijgt uw product het CE keurmerk (zie CE Keuring).

Uw producten worden nu verscheept naar Nederland. Bijna altijd gebeurt dit via zeevracht, in uitzonderlijke gevallen via luchtvracht (tegen meerprijs).

Eenmaal in Nederland door de douane ingeklaard worden uw producten op een door u op te geven adres in Nederland afgeleverd en voldoet u de restbetaling van 50% van de factuursom.