t. +31 (0)24 3733349
sales@bluestoneasiatrading.com

Veel gestelde vragen

Wat is de levertijd?

De levertijd bedraagt in de regel circa 90 dagen na uw goedkeuring van het door ons geproduceerde sample. In deze 90 dagen zijn inbegrepen de tijd die nodig is voor de inkoop van de materialen, de productie, de CE-keuring, het wegtransport van de fabriek naar de haven, het zeetransport naar Nederland, het inklaren door de douane en het wegtransport naar het door u opgegeven leveradres.

Uitzonderingen op deze 90 dagen zijn bestellingen die geplaatst worden rond de feestdagen en met name rondom het Chinees Nieuwjaar.

De levertijd kan bespoedigd worden door ervoor te kiezen (een deel van) uw bestelling per luchtvracht te laten versturen. Hiervoor geldt echter wel een meerprijs.

Is alles mogelijk?

Niet alles, maar wel heel veel. Afhankelijk van hoe gedetailleerd een ontwerp is kunnen er bijvoorbeeld bepaalde minimale afmetingen geadviseerd worden. Tevens geldt uiteraard dat alles kan mits de veiligheid van het geproduceerde niet in het geding komt (CE-keuring). Maar nogmaals, er is heel erg veel mogelijk. Als u een idee voor een ontwerp heeft laat het ons dan weten en dan kunnen we u direct vertellen wat de (on)mogelijkheden zijn.

Wat is de minimale afname?

Die hangt sterk af van bijvoorbeeld wat voor een soort product u kiest, van welk materiaal het gemaakt moet worden en wat de afmetingen zijn. Stelregel is echter wel dat er, om de kosten van CE-keuring en transport naar Nederland rendabel te maken, doorgaans een minimale ordergrootte wordt gehanteerd variërend van 1.000 tot enkele duizenden stuks. Bij kleinere afnamen levert productie in het verre oosten meestal geen financieel voordeel op.

Wat zijn de kosten?

Deze vraag is niet te beantwoorden zonder dat er enige duidelijkheid bestaat over wat er geproduceerd moet gaan worden, van welk materiaal, in welke aantallen en in welk formaat. Wij maken echter graag een geheel vrijblijvende prijsopgave voor u.

Is de afgegeven prijs een all-inclusive prijs?

Ja, altijd. Dus de afgegeven prijs omvat de te gebruiken materialen, de productie, de CE-keuring en het transport tot aan uw voordeur.

Zijn er kosten verbonden aan de productie van een sample?

Er zijn inderdaad kosten verbonden aan de productie van een sample, echter in de meeste gevallen nemen wij die voor onze rekening. Een en ander wordt per situatie beoordeeld en hangt ook af van in welk materiaal een sample wordt gemaakt. Wanneer er echter een bijdrage in de kosten van u wordt gevraagd zal deze te allen tijde worden verrekend wanneer u uiteindelijk een order bij ons plaatst.

Kunnen jullie tevens (stuks)verpakking verzorgen?

Ja, in principe kunnen we bijna alles maken wat u wenst zolang de veiligheid van het geproduceerde maar niet in het geding komt. We kunnen bijvoorbeeld full colour verpakkingsdoosjes, blisterverpakkingen of elke andere gewenste verpakking verzorgen. Standaard wordt elk artikel in een plastic zak verpakt om de producten schoon, stofvrij en geurloos te houden tijdens transport en opslag.

Kan ik jullie kantoor bezoeken?

In de regel bezoek ik mijn klanten en niet andersom. Echter, waarschijnlijk heb ik slechts 25% van mijn klanten daadwerkelijk ontmoet. De reden hiervoor is naast uiteraard tijdsbesparing dat het met de hedendaagse techniek simpelweg niet nodig is om elkaar face to face te ontmoeten. In elk stadium van het proces draait het om afbeeldingen welke eenvoudig via e-mail tussen u, mij, mijn agent in China en de productiefaciliteiten aldaar worden gecommuniceerd.

Zijn de geproduceerde producten veilig?

Ja! Ja! Ja! Elk door ons geproduceerd artikel wordt door een onafhankelijk instituut gekeurd volgens EN71 1.2.3 richtlijnen. Na goedkeuring wordt hiervan een officieel rapport opgemaakt en krijgt uw product het CE keurmerk (zie CE Keuring). Maar afgezien daarvan moet u in gedachten houden dat ik slechts een kleine privé onderneming ben sinds 2008 dus ik hoef geen geforceerde winsten te behalen om deze aan het einde van het jaar te laten zien aan aandeelhouders. Ik ben tevens onafhankelijk van banken of andere financierders, dus ook die hoef ik aan het eind van het jaar niet tevreden te stellen met geforceerd behaalde winsten. Ik heb dus de vrijheid om dit bedrijf te runnen op een manier die mij het beste past, en dat houdt in dat ik ’s nachts goed slaap omdat ik me geen zorgen hoef te maken over onveilige of ondeugdelijke producten waar mijn naam op staat maar waar ik veel winst op heb gemaakt.